Ekologiczne talerze wykonane z trzciny cukrowej są szczególnie stabilne i mają gładką powierzchnię. Jednorazowe talerze z trzciny cukrowej nie uginają się pod ciężarem podawanego dania. Duże talerze z trzciny nadają się do dań obiadowych czy do pizzy. Talerze z trzciny nie nasiąkają tłuszczem ani nie chłoną wilgoci (oczywiście pamiętajmy, że to produkt niepowleczony, więc czas max to ok. 10h). Talerze są neutralne smakowo i zapachowo. Dużym ułatwieniem w podawnaniu jedzenia na talerzu z trzciny jest to, że można używać ich w mikrofalówce (do 100 stopni (max 5 minut). Trzcina cukrowa jest szybko odnawialnym źródłem, wykorzystanym do produkcji naczyń (talerze, miski) jednorazowego użytku - z serii "pure". Ulegają biodegradacji. Talerze z trzciny cukrowej, z liści palmowych, z otrębów pszennych czy papieru nie będą objęte zakazem dyrektywy plastikowej
Kształt: kwadratowy
Szerokość: 260 mm
Długość: 260 mm
Materiał: trzcina cukrowa